Marängtårta och Halloncheesecake

 
 
Maraängtårta
Fyllning:
350 g rabarber
1 dl vit sirap
250 g jordgubbar
5 dl vispgrädde
 
1.   Skala rabarberna och skär jordgubbarna och rabarberna i skivor.
2. Koka hälften av rabarbern med sirapen i en kastrull ca 5 min. Tillsätt resten av rabarbern och koka tills den är mjuk.
3. Häll upp i en skål och låt svalna. Blanda sedan ner jordgubbarna. Vispa grädden hårt och blanda ner den med rabarberna och jordgubbarna strax innan tårtan läggs ihop.
 
Tårtbotten:
100g smör
1 1/2 dl strösocker
5 äggulor
4 msk mjölk
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
 
1. Sätt ugnen på 150°. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm.
2. Vispa smör och socker poröst. Vispa sedan ner en äggula i taget och tillsätt mjölken. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i de anda ingredienserna.
 
Maräng:
5 äggvitor
2½ dl strösocker
50 g mandelspån
 
1. Vispa vitorna med sockret till ett fast skum.
2. Bred ut smeten överl botten i långpannan och strö på mandelspån.
3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min i 150°. Låt kakan kallna. Dela den i 2 delar.
4. Lägg ihop tårtan med fyllningen och toppa med grädde och jordgubbar.
 
Halloncheesecake
Botten:
15 st digestivekex
100 g smör
  1. Sätt på ugnen på 150 grader.
  2. Krossa degestivekexen. Smält smör och blanda samman. Tryck ut kexblandningen i botten och upp på kanterna i en form med löstagbar kant. Förgrädda i 6-7 min i mitten av ugnen.
 
Fyllning 1:
300 g philadelphiaost
3 dl lätt crème fraiche
1 tsk vaniljpulver
1 1/2 dl strösocker
3 dl hallon, färska eller frysta
2 st ägg
2 msk maizena majsstärkelse
 
1. Blanda samman philadelphiaost, creme fraiche, socker, vaniljpulver, hallon och rör om.
2. Rör därefter ner äggen och rör om och avsluta med maizenan. Rör om så att alla ingredienser blandat sig väl. Häll smeten över botten och grädda i ugnen i 30-40 min tills den precis stelnat.
 
Fyllnig 2:
200 g vit choklad
1/2 dl strösocker
1 dl crème fraiche
 
1. Medan fyllning nummer 1 gräddas i ugnen kan du börja förbereda fyllning nummer
2. Smält den vita chokladen över ett vattenbad eller på låg värme i mikro. Blanda sedan i socker och creme crème fraiche.
3. När kakan gräddats klart brer du över fyllning 2 )över kakan och gräddar ytterligare 5-6 min i mitten av ugnen. Tag ut och låt svalna.
 
Fyllning 3:
2 dl hallonsylt
1 1/2 msk vatten
 
1. Värm upp hallonsylten i en kastrull med vatten. Fördela sylten på kakan. Låt svalna något och ställ in i frysen, minst ett par timmar så att kakan verkligen står till sig.
 
 
 
 
FRÖKENTV
2016-07-18 @ 10:31:24
URL: http://frokentv.se

åh mums




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0