Bärtårta i flera lager

Tips på en god efterrätt till eurovision ikväll kanske? En tårta gjord på sex olika lager med bara nyttiga råvaror. Det tar en stund att göra den eftersom det är så många lager vilket kan vara bra att tänka på.
 
Ingredienser:
 
Botten:
3 dl valnötter
1/2 dl linfrön
1/2 dl sesamfrön
7 dadlar
1/2 tsk kardemumma
1 nypa salt
1 msk kokosolja
1-2 msk vatten
 
Börja med att mixa ihop fröna och nötterna till mjöl. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och mixa till en smet som håller ihop. Tryck ut smeten i en rund eller fyrkantig form och ställ in i frysen.
 
Hallonlager:
1,5 dl cashewnötter
2 dl tinade/färska hallon
2 tsk honung
 
Mixa cashewnötterna till mjöl och tillsätt sedan hallon och honung. Bre smeten över bottenlagret och ställ in i frysen.
 
Mandelmassa:
1 dl skalad mandel
2 dadlar
1 tsk vanilj
1 tsk honung
 
Mixa först mandeln till mjöl och tillsätt sedan resten. Se till så smeten håller ihop annars tillsätt dadlar. Kavla ut smeten mellan bakblåtspapper så den hållet ihop. Lägg sedan mandelmassan över hallonlagret och ställ in i frysen.
 
Blåbärslager:
1 dl cashewnötter
2 dl tinade/färska blåbär
1,5 tsk honung
 
Mixa först cashewnötter och tillsätt sedan blåbär och honung. Bre smeten över mandelmassan och ställ in i frysen.
 
Chokladlager:
1dl kokosolja
2 krm kanel
2 tsk äkta vaniljpulver
1/2 dl kakao eller efter smak
1 nypa salt
5 tsk agave sirap
 
Smält kokosoljan över ett vattenbad. Tillsätt sedan resten av ingredienserna till kokosoljan och rör till en smet. Häll sedan chokladen över blåbärslagret.
 
Cashewgrädde:
2 dl cashewnötter
1 päron
1-2 tsk vaniljpulver
 
Börja med att mixa cashewnötterna till mjöl för att sedan tillsätta päronet och vaniljpulvret. Bre det sedan över tårtan och dekorera med bär du vill ha till.
 
 
 
 
 
Veronica Wallgren
2016-05-14 @ 17:42:15
URL: http://wallgrenveronica.blogg.se/

Vad gott!

Svar: Den är verkligen super god!
Mikaela Geberg

skamfyllt.blogg.se
2016-05-14 @ 18:53:06
URL: http://skamfyllt.blogg.se/

Åå så mumsigt det lät!!

Thomas
2016-05-15 @ 22:16:54

Det här var väldigt gott och nyttigt.
Ser fram emot fler goda och nyttiga recept.




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0